Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Новопризначений прокурор Тернополя табличку на свої двері замовив заздалегідь

Новопризначений прокурор Тернополя табличку на свої двері замовив заздалегідь

01.02.2017, 21:30
Тернопільська місцева прокуратура отримала нового керівника. Ним, за підписом Генпрокурора України Юрія Луценка, став Микола Марцун. До цього чоловік працював першим заступником керівника Теребовлянської місцевої прокуратури, пише Номер один.
Нагадаємо, згідно з процедурою передбачалося, що кандидат на посаду прокурора Тернополя мав пройти успішно чотири етапи. За їх результатами коло претендентів мало б звузитися до трьох прізвищ, серед яких безпосередньо Генпрокурор повинен найдостойнішого призначити на посаду.
Останній етап – співбесіда – відбувся 13 грудня 2016 року у Львові.
За його результатом до трійки кандидатів на посаду прокурора Тернополя увійшли: Микола Марцун (20 балів) – перший заступник керівника Теребовлянської місцевої прокуратури, Андрій Сарахман (8 балів) – заступник керівника Тернопільської місцевої прокуратури та брат екс-прокурора Тернопільської області Юрія Гулкевича – Володимир (7 балів), який зараз обіймає посаду заступника прокурора Івано-Франківської області.
У минулому номері газети «Номер один» наші журналісти повідомляли, що був і четвертий претендент – це нині т.в.о. прокурора Тернополя Павло Талаш, який хоч і не потрапив у трійку кращих одразу, але згодом йому вдалося оскаржити рішення конкурсної комісії та боротися за посаду.
Навколо крісла прокурора міста точилося чимало дискусій та пліток. Зокрема, що саме Талаш сяде у «зручне» крісло, позаяк має хороші стосунки з обласним прокурором В’ячеславом Перчем та й із самим Луценком. Саме тому, мовляв, Генпрокурор від середини грудня, коли закінчився конкурс, так зволікав із призначенням «передового» Миколи Марцуна.
Мабуть, свою роль у цьому призначенні наша викривальна публікація таки зіграла, адже одразу після її появи у прокуратурі заметушилися, а вже буквально за кілька днів Юрій Луценко покликав до себе у столицю Миколу Марцуна. Їздив у Київ, за нашою інформацією, також і т.в.о. Павло Талаш.
До речі, за день до офіційного повідомлення про призначення на сайті Генпрокуратури, Марцун уже, вочевидь, був впевнений у своєму працевлаштуванні, бо навіть замовив табличку з регаліями, яку, либонь, повісить на дверях нового кабінету.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
416