Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Рогатин поглиблює зв'язки з Польщею

Рогатин поглиблює зв'язки з Польщею

07.02.2017, 20:22

Днями мер м. Рогатин Сергій Насалик провів зустріч з делегацією польського міста Радлін, під час якої сторони обговорили можливість співпраці у галузях культури, освіти та молодіжної політики.

За словами міського голови, розвиток цих сфер є пріоритетним для міської влади, бо за дітьми і молоддю майбутнє країни, повідомляє Рогатка. З ним погодився очільник польської делегації — заступник Бургомістра Радліна Збігнєв Підлісовий, який визнав, що про українські традиції у Польщі відомо дуже багато, тому обмін досвідом та знаннями між обома містами є досить перспективним і цікавим.

Аналогічну позицію висловили інші гості — спеціаліст з питань міжнародного співробітництва та роботи з неурядовими організаціями Марк Гайда, спеціаліст з питань співпраці з медіа та установами культури Ремігіуш Сметана, бізнесмен Ян Кваснєвіч.

Під час зустрічі керівники освітніх і культурних закладів Рогатинщини, депутати, члени виконавчого комітету міської ради почули презентацію польського міста Радліна, яке працює під лозунгом «Місто з серцем» і, за збігом обставин, має ті ж кольори прапора, що й Україна.

Зокрема, Збігнєв Підлісовий розповів українцям про видатні постаті свого краю та популярні заклади інфраструктури. Так, у місті працює багато освітніх, молодіжних, спортивних клубів, громадських організацій, центри культури, спорту та рекреації.

Крім того, жителі Радліна пишаються 100-літнім шахтарським оркестром «Марцель», хором ім. Юліуша Словацького, 20-ма переможцями Олімпійських ігор. В місті працює шахта «Марцель», яка входить до складу найбільшого шахтарського підприємства в Європі і найбільшого виробника кам’яного вугілля в ЄС, а тамтешня коксовня — одна з найсучасніших на європейських теренах. Через непросту екологічну  ситуацію тут спорудили градирню — спеціальний лікувальний об’єкт для людей  з хворобами системи органів дихання.

Делегація гостей прогулялась вуличками Рогатина, відвідала місцеві заклади освіти, культури і спорту, поспілкувалась із керівниками та вихованцями установ, майстерність і досвід яких тільки укріпили бажання польських колег співпрацювати з місцевими жителями.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
297