Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Жіноча тюрма на Тернопільщині має свої секрети

Жіноча тюрма на Тернопільщині має свої секрети

07.02.2017, 20:30
За масивними воротами на території Збаразької виправної колонії для жінок №63, що в селі Добриводи на Тернопільщині, - інше життя. І справа не лише у монотонності днів, років та десятиліть, які «відмотують» тут ув’язнені.
Жіноча тюрма має свої секрети, багато з яких тягне щонайменше на десятки кримінальних проваджень стосовно керівництва закладу.
З’ясовувати цікаві подробиці з життя колонії поїхали журналісти програми «Більше, ніж правда», що виходить на каналі ICTV.
І те, що вони побачили – жахнуло. Тут хворі, які лікуються від туберкульозу, замерзають при температурі +13 градусів, заробляючи собі при цьому нові болячки. На це головний лікар лише розводить руками, мовляв, а що з ними трапиться?
Не краща ситуація і з їжею, яку дають засудженим. І хоч керівник колонії каже, що постійно тут харчується, не відразу погоджується на пропозицію кореспондентки скуштувати «смачненького» у столовій. І справді, їжа тут, м’яко кажучи, апетиту не наганяє. Тим часом зечки зізнаються, що за роки перебування тут, ще такого шоу не бачили, аби «начальник» сидів з ними за одним столом. Схоже, кажуть жінки, він просто вирішив влаштувати показовий виступ.
За словами ув’язнених, тут вони щодня шиють одяг на замовлення та крутять похоронні вінки, пишуть Тернополяни. За одну квітку – пів копійки, щодня ж кожна працівниця має виконати норму – 1500 штук. Щодо швейного виробництва, то не на камеру мешканці колонії зізнаються, керівництво дурить замовників – списує тканину, а потім продають її «наліво».
А от тема одностатевих пар тут – не дикість. Жінки кажуть, що у природному немає нічого огидного, тому переважна більшість зечок мають пару, або тимчасову партнерку. У буцегарнях жінки крутять шури-мури між собою і тут теж є кохання на продаж, щоправда не за гроші, а за сигарети, чай та одяг.
Про все це – у сюжеті програми «Більше, ніж правда» (з 29:00 хв.):

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
364