Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині спирт вартістю 3,3 млн грн конфіскували у власність держави

На Тернопільщині спирт вартістю 3,3 млн грн конфіскували у власність держави

14.02.2017, 20:00
Підрозділи податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області постійно проводять заходи, спрямовані на витіснення з обігу незаконно виготовленої підакцизної продукції, яка становить загрозу життю та здоров’ю людей. А це, першу чергу, стосується алкогольних напоїв, тютюнових виробів та паливно-мастильних матеріалів.
Як повідомлялось раніше, у вересні минулого року співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області спільно із працівниками Управління СБУ в Тернопільській області вилучили з незаконного обігу 24,2 тис. літрів спирту орієнтовною вартістю 3,3 млн гривень, які перевозились фізичною особою без будь-яких документів.
Законодавством передбачено, що виробництво спирту та його реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а транспортування здійснюється лише з відома органу державної фіскальної служби та за наявності належним чином оформлених документів на перевезення.
Відтак у лютому цього року судом прийнято рішення про спеціальну конфіскацію вказаного спирту у власність держави.
Варто зазначити, що у разі потрапляння цієї партії спирту у підпільне виробництво, його було б достатньо для виготовлення 121 тис. пляшок горілки, при цьому збитки бюджету від несплати акцизного податку склали б понад 2,6 мільйони гривень.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
233