Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Конфлікт між активістом «Хіміком» та керівником патрульної поліції Івано-Франківська триває

Конфлікт між активістом «Хіміком» та керівником патрульної поліції Івано-Франківська триває

14.02.2017, 20:30

Громадський активіст Михайло Бойчук, більш відомий, як «Хімік», вже тривалий час «вказує на помилки» Патрульній поліції Івано-Франківська. Це особистий конфлікт між активістом та керівником Патрульної поліції чи справді поліціянти «закривають очі на свої недопрацювання» — ми спробували це з’ясувати.

Минулого тижня в соціальній мережі керівник Патрульної поліції написав, що громадський активіст Михайло Бойчук «намагається допомогти громаді, але недолюблює патрульну поліцію». «Вже кілька разів (думаю, то може бути просто збіг обставин) Михайло приїздив підтримати п'яних водіїв, яких зупиняли патрульні. Підтримку водії оцінювали, але помочі не було», — пише Дмитро Міхалець.

Під час телефонної розмови Михайло Бойчук ще раз підтвердив, що «систематично вказує на помилки людей Міхальця» (ред. Працівників Патрульної поліції). Для цього впродовж десяти місяців Михайло з іншими активістами спостерігає та фотографує факти цих помилок.

«Йому (ред. – Дмитру Михальцю) не подобається, коли говорять «правду в очі» і коли його працівники повторюють свої помилки раз за разом. Впродовж року ми кажемо, що проблискові маячки не дозволені, а вони використовують їх. Але є певні люди (ред.- патрульні поліцейські), які прислухаються, чують та спілкуються нормально», – сказав Михайло Бойчук.

На те, що Михайло Бойчук приїжджає підтримати п’яних водіїв, говорить, що він не приїжджає на будь-які ДТП. «Якщо хтось з друзів потрапив в ДТП – я приїду. Але якщо п’яний – неси покарання», – відповів «Хімік».

Чи справді це так, ми вирішили звернуся за коментарем до керівника Патрульної поліції Івано-Франківська. Дмитро Міхалець каже, що активіст не перешкоджає роботі поліцейських, а просто втручається у їхню роботу своїми вказівками. «Я написав цей пост, адже було декілька випадків, куди приїжджав активіст і хотів допомогти водіям, але деякі з них були в стані алкогольного сп’яніння, і він (ред. – Михайло Бойчук) був на їхній стороні», – зауважив керівника Патрульної поліції.

А щодо зауваження про проблискові маячки на автомобілях Дмитро Міхалець каже, що раніше розповідав активісту, як він може дізнатися детальну інформацію про маячки, чому автомобілі саме так їздять. За словами керівника Патрульної поліції, це є превенція, попереджати певні розбої, крадіжки, попередити вчинення якогось злочину. Та попри все, до всіх зауважень активіста Дмитро Міхалець ставиться спокійно, адже порушень у роботі поліцейських немає.

До теми: Поліція Франківська запрошує громадян до обговорення проблем

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
247