Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Івано-франківські підприємці здійснили технологічний прорив в харчообробній галузі. Відео

Івано-франківські підприємці здійснили технологічний прорив в харчообробній галузі. Відео

10.03.2017, 21:00

Вони сконструювали перше в Україні обладнання, яке прискорює в’ялення м’ясних виробів, рослинної їжі та навіть медикаментів.

А головне, кажуть фахівці, весь процес відбувається без втрати поживних речовин. Сама обробка відбувається за допомогою теплової хвилі, яка безпосередньо взаємодіє з продуктами. Її температура не перевищує 40-ка градусів. Під дією інфрачервоних променів відбувається випаровування вологи з органіки. Продукти, що підлягають обробці, заповнюють в спеціальну герметичну шафу. І вже за 24 години м’ясні вироби готові. До прикладу, традиційний іспанський хамон готується близько місяца.

Аби продемонтрувати нову технологію виробники вирішили запусти власну лінію сиров’яленої продукції. Якщо ж винахід приживеться, це дозволить значно збільшити інтенсивність виробництва, кажуть фахівці. А відтак інвестувати в місцеву економіку.

Невдовзі місцеві підприємці розпочнуть працювати з органікою рослинного походження. Даним проектом вже зацікавилися закордонні інвестори, йдеться у сюжеті ТРК "ВЕЖА".

Читайте також: Міська влада рапортує про збільшення кількості підприємців.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
398