Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Як корупціонера-даішника часів Януковича знову поставили біля золотого корита

Як корупціонера-даішника часів Януковича знову поставили біля золотого корита

19.03.2017, 18:40
На "Гарячу лінію" Правда іф юа надійшов відкритий лист від громадських організацій області, який ми вирішили перепублікувати без змін:

Зі змінами старих кадрів у владі наше суспільство не закінчило. Та чи так легко позбутися  корупціонерів, які, замасковуючись у «перелюстрованих» та з «новим баченням»   начальників,  продовжують усіма способами та засобами триматися за посадові крісла і діяти «старими» методами та напрацьованими корупційними схемами.

Проте, ближче до теми. Що можуть сказати автовласники, відвідавши Реєстраційний сервісний центр (колишнє МРЕВ), які там зміни відбулися, які блага для людей і чи такою прозорою є там робота, як скляні стіни? А нічого не змінилося бо і понині там керує права рука легендарного відомого регіонала – генерала Сала – Олександр Прасулов, який дивним чином уцілів із усієї львівської команди на Прикарпатті. А чому, що такий професіонал, чи чесний і принциповий керівник, чи може люди засипали його та підрозділ подяками за оперативність та законність у роботі? Звісно, що ні! Тоді чого ж на його адресу є скільки критики, а він як лялька-неваляйка, яку нагинають, знову випростовується, причому зі ще більшими можливостями та упевненістю, прибирає до рук та особисто контролює  усе, що приносить «копійку».  

Тож, які «здобутки» перед прикарпатцями з кінця 2012 року приніс Олександр Прасулов – тодішній начальник відділу автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС, мільйонер, вірний слуга Сала, який під час Революції Гідності перешкоджав роботі авто перевізників, а саме будь-якими силами стримував виїзд автобусів до Києва на Майдан, окрім цього був “касиром” по збору грошей для тітушок… Дехто не знає, але свої хлопці та історія не пробачає…

07 листопада 2015 року останнім у поїзд на пенсію все ж таки заскочив, побоявся поліції – однак покидати Івано-Франківську область не поспішав. Уже через кілька місяців усе ж таки добивається свого, разів з 5 – бігав по кабінетах у Києві, ходив по співбесідах з мішком грошей, ніхто не брав, певно було мало і тут все ж таки якийсь жадібний посадовець знайшовся, і 18 березня 2016 Івано-Франківськ облетіла чутка, що все ж призначили Сашу-мільйонера і навіть є наказ.

Окремі непорядні працівники МРЕВ, які були в «долі», і без вищої освіти працювали на провідних посадах, на підроблених довідках аж бейджики з радості поскидали, і викрикували, що вони знали що Прасулов зможе, і як не дивно, але  зміг і «запрацював» на новій посаді начальником РСЦ… Тут, як кажуть бере верх природний інстинкт адже від корита не відженеш,  кого?

Так, “Віват” – як то кажуть, за що боролись на те і напоролись від усього забутого старого знову повертаємось до уже оновлених ще моцніших корупційних схем…. З  тими ж «рішалами» і «утюгами», які і бланки дефіцитні знаходять за окрему плату і свідоцтва випишуть рекордними  темпами і … і… Таке враження, що державну установу приватизували і як хоче газда так і вирішує, «що» «кому» «за скільки»… А де контролюючі органи, внутрішня безпека, прокуратура, СБУ? Гей, хлопці, прокидайтеся!  Не держава, а країна диваків, дійсно, цей абсурд у голову нормальним людям не вкладається. 

Львівська команда, яка прийшла до нас наприкінці 2012 року таки добре «трясла», порівняно з ними чесне і бідніше Прикарпаття. Тому, будучи у складі керівництва УДАІ п. Прасулов (пан, бо львівські називали всіх бідними гуцулами) щомісячно із 5-ти МРЕВ, які тоді функціонували збирав «данину»  (з кожного підрозділу).

Так, за поданням Прасулова О. І. начальнику МРЕВ Косова, також львівському “пацанові” Бойчуку Яремі, у порушення податкового кодексу та ряду інших нормативних документів, після 1 січня 2015 року, коли Прсулов керував усіма МРЕВами, будучи на посаді тоді начальника авто технічної інспекції,  було зареєстровано понад 100 автомобілів, переобладнаних з вантажних на пасажирські, чим завдано близько 2 млн грн. збитків державі. За це порушили кримінальну справу, тож наші доводи узаконній площині. Тож, тепер візьмем на контроль як чесно розслідується його зловживання службовим становищем. У березні 2015, за ініціативи Прасулова, Косівське МРЕВ було закрито. І як громадськість не впиралася позитивного результату не було. «Нічого страшного казав, якщо ‘вуйко’ з Верховини на газоні поїде до Коломиї, і проїде у 4 рази більше грошей, ніж заплатить за реєстрацію».

Одну лавочку прикрили, але свій залишився без посади, де ж подіти “нормального пацана” – питання було «серйозне», тобто чого не зробиш, якщо є стимул? Відправили – до Надвірної видавати посвідчення водія. Напрацював: видав 300 «лівих» посвідчень, відповідно документів про навчання у авто школах немає. Надалі виникла необхідність і у закритті й цього МРЕВ. Що, скажіть, хтось дуже подумав про зручність для людей, щоб не добиралися до Івано-Франківська? Зміни на краще? Кінець корупції? Все для людей? Дивно, чого ж ті люди так мовчать довго і постійно терплять? Де активісти серед громадськості, чому не протестують проти таких кардинальних змін на гірше людям?  При потребі відповідні правоохоронні органи можуть підняти архівні документи у Коломийському та Івано-Франківському сервісних центрах.

Окрім цього, лише за погодження п. Прасулова видавалися довідки рахунки торгівельним організаціям, а це ні мало, ні багато –  по 150 гривень з кожної довідки і це ще 450 тис. грн. у місяць до особистої кишені. А номерні знаки із красиво складених комбінацій циферок від 1000 грн і до 500 доларів. І два роки ніяких проблем, бізнес на місці, черги, дзвінки на гарячі лінії, скарги – хоч головою об двері…Очевидно, що питання як він втримується при владі залишається і відкритим і риторичним.

Щоправда, інформація про пана Прасулова уже дійшла до вищих чинів. 2 лютого його було відсторонено за вказані та інші негативи, проте замість того аби розпочати прозорий конкурс, як того вимагає Закон про державну службу, Саша мільйонер знову позитивно для себе «вирішив» питання у Києві. Є інформація, що найближчими днями він повертається у «своє» крісло відповідно до підписаного наказу.

А Ви, пане Аваков,  куди дивитеся, як контролюєте, з якою репутацією призначаєте на керівні посади? Коли ж Ви врешті усвідомите,  що люди хочуть справжніх змін, що є чесні і принципові кандидати на керівні посади, а не корупціонери? Чому ви не піклуєтеся про імідж підрозділів МВС? Виходить це нормально, коли одна вівця має псувати усе стадо і кидати пляму на правоохоронні органи і безпосередньо на вас? Чи варто тримати на посадах таких людей, які не працюють, а ганьблять,  себе та своє оточення державної служби в очах народу? Коли врешті у цій країні Закони будуть служити для людей, а не для окремої когорти корупціонерів? Ці особи давно  засиділися… старим корупціонерам не місце на таких посадах, адже вони не  звикли жити чесно на зарплату і дорожити нею і посадою. Вони привикли місячну зарплату заробляти за один день. То чому таких тримають. У них уже хвороба і діагноз «деградація свідомості» їм виставляють  громадяни, які хочуть жити у правовій державі і законно, а не через «своїх людей» проводити різні операції з автотранспортом, які здійснюють у сервісних центрах, а просити когось сприяння про ту чи іншу послугу, яку мають виконувати працівники державної служби, отримуючи за свою роботу зарплату, а не хабарі. Пане Аваков, візьміться за своїх корупціонерів, бо за них візьмуться люди.  Громадськість Івано-Франківщини не дозволить свавілля і чергового повернення на посаду Саші-мільйонера. Його місце у сміттєвому ящику та на історичному поприщі.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
252