Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаНовини → Біле взуття - найперспективніший тренд сьогодення

Біле взуття - найперспективніший тренд сьогодення

02.09.2021, 22:34
Злам стереотипів - нерідке явище в моді, і взуттєві тренди в цьому сенсі не виняток. Після легалізації кросівок в якості універсального взуття, що підходить для театральних прем'єр або офіційних заходів, ми спостерігаємо ще один різкий кар'єрний зліт.

387844_1.jpg (27.38 Kb)
 
Схоже, біле взуття більше не вважається прерогативою літніх прогулянок по курортних набережних і урочистих заходів, головним чином, весільних. Судячи з кількості в колекціях весна-літо 2021 повсякденних білих туфель, ботильйонів і черевиків на шнурівці, про це негласному правилі, неухильно дотримуватися мало не з XIX століття, скоро будуть пам'ятати тільки укладачі енциклопедій моди.

За часів, коли одяг був одним з головних джерел інформації про соціальний і матеріальний статус людини, а правила дрес-коду дотримувалися так само неухильно, як біблійні закони, білі туфлі витягали з гардеробів не частіше, ніж парадні смокінги - з цим кольором було пов'язано занадто багато обмежень. Колір нареченої, дебютантки, випускниці коледжу - якщо говорити про конкретні речі, курорти, у першій половині дня і літнього сезону - якщо в цілому: ось, мабуть, і все. В інших ситуаціях біле взуття було недоречне. Короткострокова тенденція на білі ботильйони в 1960-х пояснювалася експериментами дизайнерів-футуристів, які розробляли "космічний стиль", а зрідка в 1980-х екстравагантні білі чоботи розглядалися в кращому випадку як частина сценічного іміджу поп-зірок.

Першими доріжку протоптали жіночі білі кросівки, величезний асортимент яких можна переглянути тут https://sneakerstudio.com.ua/rus_m_Женщинам_Collection_Beliye-zenskiye-krossovki-1074.html, які спочатку маленькими кроками, а потім все впевненіше підкорювали весняно-літні подіуми, поки не завоювали статус взуття, яке доречне практично скрізь і комбінується з чим завгодно.

Що актуально зараз?

В останні кілька сезонів в колекціях стало з'являтися все більше білого взуття зовсім не спортивного, не літнього і не курортного характеру. І воно раз у раз стає частиною повсякденного способу зірок і популярних блогерів, а цей факт, яким би другорядним він не здавався, - серйозна заявка на потрапляння в число довгограючих трендів. Ще одне свідчення на користь білого демісезонного взуття - його поява практично у всіх колекціях демократичних брендів. А якщо вже тренд переступив за межу вузького кола модних адептів і докотився до широкої публіки - це дуже серйозна заявка.

Залишається зрозуміти, як адаптувати біле взуття до гардеробу, кажучи простіше - як поєднувати, наприклад, з пальто або плащем. Головний принцип - білий римується практично з усіма чистими кольорами. І цих кольорів повинно бути небагато, в ідеалі - це повинен бути моногамний союз. Поєднувати білий з пастельними відтінками, особливо жовтуватими, наприклад, слонової кістки, слід з більшою обережністю. І, нарешті, якщо вже на ногах щось сліпуче біле, краще утриматися від активного декору: цей колір - сам по собі серйозна заявка на підвищену увагу.

Що стосується білого взуття для ще більш теплого сезону - туфель або босоніжок, тут правила гри простіші. Вони легко складуть пару і літній сукні з квітковим принтом, і джинсам. Єдине, від чого їх варто тримати подалі - строгий діловий костюм. Втім, костюм костюму ворожнечу, і нерідко питання адекватного поєднання вирішується за рахунок правильно підібраної форми. Як це було з тими ж білими кросівками - першопрохідцями жанру. Ідеальні білі кросівки повинні мати лаконічний і стриманий дизайн, наприклад як одна з найбільш впізнаваних моделей - Stan Smith від Adidas або мінімалістичні моделі від Nike, які можна купити в онлайн-магазині SneakerStudio. І звичайно ж, кросівки Common Project і Saint Laurent. Ці моделі ніколи не вийдуть з моди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
21158