Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаНовини → Як успішний бізнесмен Ігор Сподін прийшов до марафонського бігу

Як успішний бізнесмен Ігор Сподін прийшов до марафонського бігу

15.06.2021, 03:54
Якби молодому Ігорю Сподіну хтось сказав, що після сорока він захопиться бігом і навіть пробіжить марафонську дистанцію, відповіддю віщуна став би гучний сміх. У ті роки високий незграбний хлопець насилу долав навіть пару кілометрів фізкультурного заліку, охоче користуючись найменшою можливістю непомітно скоротити цю дистанцію.

1303837217738906_r695x430.jpg (37.51 Kb)
 
Як все починалося

Марафонець згадує, що в молоді роки ставився до бігу максимально байдуже: «У школі й інституті ми постійно грали в футбол. Звичайно, як і всі хлопчаки, я любив побігати в полі, але більше подобалося відчувати себе в ролі голкіпера. Чесно скажу, видатним воротарем я не був, тому відразу після отримання диплома на кілька років кинув це заняття».

Після закінчення інституту в середині 90-х Ігор Сподін влаштувався в банк, але вже через пару років кинув стабільну посаду і занурився у вир підприємницької діяльності. Кілька торгових точок на місцевому ринку з часом переросли в магазин рибальських товарів, потім бізнесмен став власником популярного кафе. А сьогодні він - відомий в місті ресторатор.

Як згадує підприємець, без спорту він прожив недовго: «На початку нульових друзі покликали зіграти на першості міста. Потім ми створили команду. Знаючи свої воротарські «здібності», на поле я з'являвся нечасто. Звичайно, періодично тренувався з хлопцями, але це було, скоріше, розвага. Коли ж я остаточно відійшов від футболу, прийшло усвідомлення, що потрібно шукати нові шляхи фізичного розвитку ».

До бігу 38-річного Ігоря Сподіна теж долучили друзі. Перші кроки виявилися найважчими. Особливо складно було змушувати себе рано вставати, коли ліг далеко за північ. Кожен спортсмен-любитель знає, наскільки простіше знайти мотивацію, коли вже досяг певних результатів. Куди гірше доводиться новачкові, проклинали все на світі після 300-500 метрів дистанції. Саме тому так важлива підтримка однодумців на стартовому етапі.

Як стати марафонцем

Головним мотиватором Ігор Сподін називає колектив міського спортивного клубу: «Якби не ці хлопці, я б бігав свої 3-5 кілометрів в парку, періодично пропускаючи тренування і не беручи участь у жодних масових забігах. Не виключено, що і зовсім закинув би це заняття на потіху шкідливим звичкам. Але коли бачиш перед собою приклад людей, регулярно долають себе, доводиться відповідати. Ми ж ще і тріатлоном займаємося».

Сьогодні в складі клубу 10 марафонців, включаючи нашого героя. Почесного звання він удостоївся в 2017 році на Dnipro ATB Marathon. На той момент бізнесменові-спортсмену виповнилося 45 років. До цього він брав участь виключно в місцевих заходах - турнірах «Нової Пошти» і різних благодійних забігах.

У 2018-2019 рр. марафонець відвідав Wizz Air Kyiv City Marathon, а також традиційні змагання в Енергодарі та Білої Церкви. Не скрізь все проходило гладко. Наприклад, в Києві довелося зійти вже на 15-му кілометрі. Як зізнається спортсмен, він відчув, що подальший рух могло елементарно привести до фатальних наслідків.

Що поробиш, марафон - серйозне випробування, в якому трапляється всяке. Однак всі труднощі з лишком компенсуються позитивними емоціями. Восени минулого року Ігор Сподін вперше взяв участь і в зарубіжних змаганнях, успішно подолавши знаменитий марафон в чорногорської Подгориці. На жаль, 2020 й вніс серйозні корективи в плани всієї планети, але наш герой упевнений, що життя налагодиться і його бігова кар'єра скоро отримає друге дихання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
16099