Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Нові автобуси, візит Віце-прем’єр-міністра, і земельна ділянка на Яворівщині, яка скоріш за все не підходить Львову, - підсумки тижня

Нові автобуси, візит Віце-прем’єр-міністра, і земельна ділянка на Яворівщині, яка скоріш за все не підходить Львову, - підсумки тижня

06.02.2017, 01:06
Згадуємо головні і найбільш обговорювані новини тижня, що минув.
 

Земельна ділянка на Яворівщині, де мають побудувати сміттєпереробний завод, ймовірно, не підходить Львову.

У понеділок голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському районі. У той ж день міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення науково-експертної групи для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону.

Земельна ділянка на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівської «Сірки», нещодавно передана Львову за урядовим дорученням, є непридатною для будівництва будь-яких об’єктів поводження з відходами. Відповідний попередній висновок науково-експертної групи учора, 1 лютого, озвучив заступник її керівника та кандидат технічних наук Юрій Зима.
Основна причина наразі негативного рішення комісії - наявність на цій території великої кількості небезпечних карстових порожнин, а також, можливо, гідрогеологічні показники. Фахівець також зазначив, що для остаточного висновку потрібні дослідження та залучення широкого кола фахівців. Однак це може зайняти не менше року.

Як виглядає земельна ділянка на Яворівщині, де мають побудувати сміттєпереробний завод з висоти пташиного польоту дивіться ТУТ.
 

Суд у справді Грибовицької трагедії перенесли.
1-го лютого, у Жовківському районному суді мало відбутися перше судове засідання у справі Грибовицької трагедії, яка сталася у травні минулого року, втім його перенесли на 27 лютого через відсутність цивільного відповідача ЛКП "Збиранка".
 
 

Розслідування за фактом пожежі у нічному клубі "Мі100" завершено. 

979660521f81a1026945bd32eb127521
Цього тижня стало відомо, що правоохоронці завершили розслідування за фактом пожежі у нічному клубі "Мі100". 
Директору нічного клубу – 30-річному львів’янину, і виконавцю вогняного шоу - 32-річному жителю Тернопільської області, оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. 49-річному львів’янину та 43-річній жительці Львова, які під час ліквідації пожежі нанесли тілесні ушкодження співробітнику ДСНС, оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.126 (побої і мордування) КК України». Кримінальне провадження щодо директора нічного клубу скеровано до суду минулого року, провадження щодо виконавця вогняного шоу та провадження щодо двох львів’ян, які завдали ушкодження рятувальнику – скеровано до суду  31 січня. Зазначимо, що 1 грудня 2016 року до Франківського відділу поліції надійшло звернення від начальника ГУ ДСНС у Львівській області про те, що під час евакуації відвідувачів та ліквідації пожежі в нічному клубі невідомі особи нанесли тілесні ушкодження рятувальнику.
Працівники поліції встановили їхні особи. Це були 49-річний львів’янин та 43-річна мешканка Львова.
Нагадаємо, пожежа у розважальному центрі "Мі100" спалахнула 27 листопада. Займання виникло приблизно о 01:49 год. 

Внаслідок пожежі у розважальному центрі "Мі100" за допомогою до лікарів звернулося понад 20 людей. 14 осіб було було госпіталізовано до лікарень міста.  
Як раніше писав 032.ua, 29 листопада 47-річний чоловік, який обгорів під час нічної пожежі у розважальному центрі "Мі100" помер.  За його життя чоловіка медики боролися дві доби. У чоловіка було обпалене майже все тіло і сильно уражені дихальні шляхи. 
За попередніми даними, займання виникло через необережне поводження з відкритим вогнем. Зокрема, під час шоу у концертному залі клубу вогонь перекинувся на стелю та стіни, що і стало причиною пожежі.
 

Львів відвідав Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

IMG_9720_1486051937_613x408.66666666667_3_0

2 лютого, з робочим візитом Львівщину відвідав Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон. Під час візиту він побував на Львівському полігоні твердих побутових відходів.

За словами Володимира Кістіона , зараз є нагальні до вирішення два важливі питання: виположення тіла полігону і будівництво підпірної стінки, а також очистка інфільтратів.

 
 

Львів отримав 25 нових автобусів від «Електрону»

1464180053_img_1955_148443354984
Транспортний парк Львівського комунального підприємства «АТП-1» поповнився 25 новими низькопідлоговими автобусами «Електрон». Зараз автобуси проходять реєстрацію, після чого вийдуть на маршрути.
До речі, цього тижня у міськраді повідомили, що основна причина відсутності громадського транспорту у Львові 8 січня – поганий технічний стан машин через морози.

Шахтар покидає Львів. Остаточно.

1714e1e7330ccade84a86cf1f006e4f4
Донецький «Шахтар» більше не гратиме на «Арені Львів». Рішення остаточне і оскарженню не підлягає. У понеділок, 30 січня, керівництво клубу офіційно оголосило, що усі домашні матчі сезону у 2017 році команда гратиме на ОСК «Металіст», що у Харкові. Про ТОП-6 єврокубкових поєдинків «гірників» на «Арені Львів» читайте ТУТ.
 

Вулицю Мечникова відкрили для руху автотранспорту.

vLaxewnM8xc
4 лютого у Львові для руху транспорту повністю відкрили вулицю Мечникова. Сьогодні рух на вулиці Мечникова повністю відкритий лише для автотранспорту. Рух трамваїв № 7, обіцяють відновити після реконструкції перехрестя вулиць Личаківської та Мечникова.
Нагадаємо, що ремонтувати вулицю Мечникова почали з 14 грудня 2015 року. Ремонтні роботи обіцяли закінчити ще влітку 2016, але ремонт  затягнувся через те, що було виявлено  скельні породи. Вони, до речі, не тільки відтермінували закінчення робіт, а й призвели до їх здорожчання. Станом на сьогодні робітникам залишається влаштувати тротуар на непарній стороні вулиці. Зробити це планують після завершення робіт із підключення каналізаційних випусків.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
298