Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → У Львові хотіли незаконно передати земельну ділянку, яка внесена до списку спадщини ЮНЕСКО

У Львові хотіли незаконно передати земельну ділянку, яка внесена до списку спадщини ЮНЕСКО

21.02.2017, 23:02

Незаконна передача землі не відбулася через оперативні дії органів прокуратури.

За інформацією прес-служби прокуратури Львівщини, правоохоронні органи з’ясували, що міська рада Львова надала довзіл товариству з обмеженою відповідальністю на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0359 га вартістю близько 1,2 млн грн по вул. Шевській для реставрації з переплануванням житлового будинку.

Приймаючи відповідне рішення, влада Львова очевидно забула, що на згаданій земельній ділянці розташований будинок, який належить до пам'яток архітектури національного значення і розташований він в межах історичного ареалу та зони регульованої забудови міста, а також входить в ансамбль історичного центру Львова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Отож, Львівська місцева прокуратура №1 у липні минулого року підготувала позов до ЛМР про визнання протиправною та скасування незаконної ухвали. Позов розглядали у Львівському окружному адміністративному суді, який своїм рішенням відмовив прокуратурі у задоволенні позову.

Однак вже незабаром вже прокуратура Львівської області подала апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

Відтак, нещодавно Львівський апеляційний адміністративний суд апеляційну скаргу прокуратури області задоволив повністю, скасував постанову Львівського окружного адміністративного суду та виніс нову, якою позов Львівської місцевої прокуратури №1 задоволено повністю.
Читайте також на нашому сайті: 
Поблизу Львова вантажівка збила 47-річного чоловіка.
На трасі Київ - Чоп вантажівка протаранила заправку: фото з місця ДТП.
У Львові запрацювало "Яндекс.Таксі”.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
388