Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → "Це парадокс, що в Україні не знесли жодної забудови, яку визнали незаконною", - головний архітектор Львова Юліан Чаплінський

"Це парадокс, що в Україні не знесли жодної забудови, яку визнали незаконною", - головний архітектор Львова Юліан Чаплінський

25.03.2017, 21:40

В рамках V  Форуму місцевого самоврядування, який нині триває у Львові, виступив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, який розповів про проблеми, з якими стикається місто через недосконалість чинного законодавства.

Про це 032.ua повідомили у прес-службі міської ради Львова.

Так, за словами Чаплінського, через недосконалість українського законодавства, влада Львова не може захистити місто від забудов.

А чинне законодавство настільки заплутали, що забудовник в суді впевнено звинувачує міськраду в небажанні сприяти інвестору, допомагати будівельнику, відповідно небажанні створювати нові робочі місця. І це так закручувалося, що в нас є випадки, коли суд зобов’язував видавати дозвільні документи на ту чи іншу забудову", - поскаржився пан Юліан.

Крім того, на думку Чаплінського, суди часто-густо захищають інтереси не громадян міста, а інвесторів, які хочуть будувати будь-де.

"Це коли незакінчені і самовільні будівництва з порушенням не тільки містобудівних умов і обмежень, а й пам’яток охоронного законодавства визнаються об’єктами нерухомості. Суд визнає іменем України цей об’єкт нерухомості, і місто не має права на нього посягати. Ми маємо такий приклад в історичному ореолі, в сусідньому кварталі від Польського консульства. Місто нічого не може зробити з цією забудовою. Це парадокс, що в Україні не знесли жодної забудови, яку визнавали незаконною", - зазначив головний архітектор Львова.

Аби вирішити цю нагальну проблему для міста, на думку Чаплінського, необхідно змінювати українське законодавство.

"Маю надію, що через законодавчі зміни до місцевих рад будуть перетягнуті повноваження створювати правила забудови на місцях. Я за поєднання неформального планування з формальним із значно більшими повноваженнями місцевих рад", - сказав Чаплінський.
Читайте також на нашому сайті:
Куди піти на вихідних у Львові: огляд найцікавіших подій.
Садовий обіцяє наступного тижня представити план рекультивації Грибовицького сміттєзвалища (ВІДЕО).

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
320