Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Мешканці житлового будинку на вулиці Крехівській після пожежі залишилися без світла, водо- та газопостачання

Мешканці житлового будинку на вулиці Крехівській після пожежі залишилися без світла, водо- та газопостачання

29.05.2017, 22:13

Мешканці житлового будинку на вулиці Крехівській, 5 після пожежі, яка сталася в неділю, 28-го травня, лишилися без світла, водо- та газопостачання.

Так, до редакції сайту 032.ua звернувся львів’янин, Віталій Стадник. У постраждалому будинку на вулиці Крехівській, 5 на третьому поверсі в квартирі проживає його матір. За словами чоловіка, під час гасіння пожежі вода підтопила квартиру, а на горищі будинку, де виникла пожежа, досі не розпочалися жодні роботи. Представники міської влади чомусь взагалі не звертають увагу на мешканців, які після пожежі, фактично, лишилися без даху над головою, адже вогонь його просто знищив. 
unnamed (2)unnamed (6)

"Керівник району, який вчора дуже гарно роздавав коментарі ЗМІ, сьогодні приїхав буквально на хвилину. Подивився на будинок, сів у автомобіль та поїхав геть. Досі не розпочалися роботи з відновлення даху, хоча з моменту пожежі минула вже практично доба. Всі мої дзвінки на гарячу лінію міста ніяких результатів також не дають", - розповідає Стадник.

Люди залишилися без світла та газопостачання, немає також і води. За нею мешканці будинку змушені ходити в кафе, яке розташоване поруч. В будинку, який після пожежі залишився без даху, живе багато людей похилого віку, крім того є три сім'ї із немовлятами. Доведені до відчаю мешканці, готові вдатися до кардинальних дій.

"Після безуспішних дзвінків на гарячу лінію міста, я подзвонив на урядову лінію. Там дуже здивувалися бездіяльності нашої міської ради, пообіцяли вплинути на ситуацію. Від моменту пожежі минула доба, а нічого не зроблено. Якщо на днях піде дощ, квартири знову будуть у воді. Тож якщо завтра буде така сама ситуація, тобто нас і далі будуть ігнорувати, люди готові вдатися до перекриття дороги, аби на цю ситуацію звернули увагу", зазначив Стадник.
unnamed (1)unnamed (3)

Натомість, як розповів у коментарі нашому кореспонденту заступник начальника відділу житлового господарства Шевченківської РА Роман Роса, про мешканців будинку, насправді, ніхто не забув. Більше того, представники комісії вже відвідали місце пожежі та назвали суму, яку необхідно витратити на відновлення даху.

"Орієнтовна вартість робіт щодо відновлення конструкції даху, вона складає близько 350 - 400 тисяч гривень. Сьогодні ЛКП прибирає залишки згорілого дерева. Завтра на місце пожежі прибудуть ще одні спеціалісти, які вирішать, чим можна накрити дах, аби квартири мешканців не заливало водою у випадку дощової погоди. 

За словами Романа Федоровича, газо-та водопостачання мешканцям будинку планують відновити у середу, 31-го березня. А без світла люди сидітимуть трошки довше.

"Необхідно, аби підсохли трохи стіни. Якщо відновити подачу зараз, то можуть виникнути проблеми", - зазначив Роса. 

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
286