Політика » Радник Путіна заявив, що без російських грошей Україна – ніщо і пообіцяв газ по 160 доларів


00:04 от admin
Кредит у 750 мільйонів доларів, який Москва надала Києву, врятує Україну від економічної кризи. Про це в програмі "Вести недели" на телеканалі "Росія" заявив радник президента РФ з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв, повідомляє "РІА" Новости".

"Цей кредит для того, щоб Україна не впала в економічну катастрофу. Оскільки фінансовий стан такий, що при підписанні угоди з ЄС можуть одразу погіршитися торгівельні відносини з РФ, Білоруссю і Казахстаном, платіжний баланс стане ще гірше і далі балансувати буде взагалі нічим. Ми рятуємо від дефолту", - сказав Глазьєв.

За його словами, цей кредит нагадує, що Росія - головний кредитор України на сьогоднішній день.

"Головним джерелом інвестицій є Росія, головним ринком збуту - Росія" , - підкреслив Глазьєв.

Також він зазначив "стабільний багаторічний хронічний" дефіцит торгового балансу в України, який становить від 5 до 7 мільярдів доларів на рік.

"Вона балансує цей дефіцит новими і новими позиками, позики закінчилися. Європейці пішли з українського ринку. Хто залишився з європейських банків - всі втекли, кредитує Україну тільки Росія", - сказав радник президента.

При цьому він зазначив, що Україні для виходу на сталий економічний розвиток необхідний позитивний платіжний баланс, і Росія це і пропонує зробити.

"Вступаючи до Митного союзу, Україна отримує одномоментно поліпшення умов торгівлі більш , ніж на 9 мільярдів доларів, це постачання газу за нашими внутрішніми цінами - це 160 доларів за 1 тисячу кубів, в три рази дешевше , ніж зараз отримує, поставки нафти без експортних мит, поставки продовольчих товарів на російський ринок без санітарно-ветеринарного контролю, об'єднання технічних регламентів і зняття технічних бар'єрів у торгівлі, це загальна стратегія розвитку" , - пояснив радник Путіна.