Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Рева: Рішення підвищити мінімалку було правильним

Рева: Рішення підвищити мінімалку було правильним

07.02.2017, 05:58
Підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі було правильним рішенням, яке підтверджують статистичні дані. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
"Завдяки підвищенню мінімальної зарплати зросла і середня заробітна плата, яка тепер становить 3,9 тисячі гривень на вакансію, що вдвічі більше в порівнянні з минулим роком", - сказав міністр під час робочої наради під головуванням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у понеділок, 6 лютого.

Рева навів статистичні дані за перший місяць 2017 року, які свідчать про позитивний вплив рішення про підвищення мінімальної заробітної плати на ринку праці.

"У порівнянні з січнем минулого року на 35 відсотків збільшилася кількість роботодавців, які шукають працівників; на 48 відсотків зросла кількість вакансій; на 32 відсотки зросла кількість людей, забезпечених роботою; на 16 відсотків зменшилася кількість безробітних; кількість претендентів на одну вакансію зменшилася з 16 до 9; зменшення кількості попереджених про звільнення працівників на 26 відсотків менша, ніж у січні минулого року", - уточнив міністр.

Гройсман пригрозив роботодавцям за сірі зарплати

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата в Україні становить 3,2 тисячі гривень.

Раніше повідомлялося, що в Україні створять міжвідомчі робочі групи для моніторингу ситуації з виконанням рішення Кабміну про підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тисячі гривень.
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
324